Obrovskou výhodou proteínovej diéty je, že nemusíte bojovať s pocitmi hladu. Niektorí ľudia majú dokonca opačný problém, a to, že nevládzu počas dňa skonzumovať všetky predpísané pokrmy. Je ich totiž pomerne dosť. Pri klasickom režime stravovania, musíte za deň zjesť päť bielkovinových jedál a k tomu najmenej pol kilogramu zeleniny. Je vám teda jasné, že s hladom, by ste problém naozaj nemali mať. S čím však problém môžete mať je to, že si budete musieť zvyknúť na trošku iné chute.
Čo znamená „iné chute“? No, tak napríklad také Shirataki rezance so zeleninou a morčacím mäsom od Prodietix, chutia nepochybne výborne. Čo si však budeme klamať? Nie sú to hranolky s vyprážaným rezňom. Ak ste zvyknutí na určité chute, tak si na tie iné, budete zvykať ťažko.
Blbé je to, že aj takáto zmena, dokáže človeka poriadne rozhodiť. Aj keď nebudete hladní, tak budete mať pocit, že ste. Jednoducho vám bude niečo chýbať, váš mozog však nebude vedieť čo presne, tak vám bude neustále nahovárať, že vaše nepríjemné pocity súvisia s hladom.
Našťastie však existuje spôsob, ako svoje chuťové bunky úspešne ošaliť. Viete čo dáva chuť jedlu?? Koreniny, bylinky a hlavne soľ. Ak by ste si dali taký vegetariánsky stroganov z tofu, ktorý by bol dobre ochutený, verte, že by ste ani nespoznali rozdiel. To isté platí aj pri bielkovinovej diéte.
Ak si chcete jedlo trošku prispôsobiť, naučte sa pri príprave jedla používať korenie a bylinky. Mimochodom, od prvej do poslednej fázy diéty, nie je zakázané nič z týchto surovín. Dokonca soľ, je vyslovene žiadúca. Inak povedané, mali by ste soliť trochu viac.
Pozor si dajte aj na to, aby ste to s korenením a solením neprehnali. Všetkého veľa škodí, a predsa len, jesť čisté korenie, nie je úplne najchutnejšie a ani najzdravšie. Na záver ešte jeden detail. Cesnak a cibuľa je mnohokrát považovaná taktiež za koreninu. Pri bielkovinovej diéte si však tieto dve suroviny môžete dopriať iba v sušenom stave.